ADRESA: Ke Stadionu 2350, Kladno

TELEFON: +420 606 721 135

Krétská kuchyně: Cesta do minulosti a oslava tradic

Krétská kuchyně, s kořeny sahajícími do starověku, je fascinující gastronomickou cestou, která oslavuje tradice a jedinečnost ostrova bohů. Objevte tajemství lahodných jídel, ochutnejte typické suroviny a ponořte se do bohaté historie krétské gastronomie.

Tradiční recepty po staletí:

Krétská kuchyně si po staletí uchovává svůj autentický charakter. Recepty se dědí z generace na generaci a odrážejí skromný životní styl ostrovanů s důrazem na čerstvé, lokální suroviny.

Tajemství chuti:

Základem krétské kuchyně je tzv. „středomořská trilogie“: olivový olej, obilniny a hrozny. Olivový olej, lisovaný z oliv pěstovaných na slunných svazích Kréty, dodává jídlům typickou chuť a aroma. Obilniny, ať už pšenice, ječmen nebo kukuřice, se používají k výrobě chleba, těstovin a dalších příloh. Hrozny se pěstují pro produkci vína a rozinek, které obohacují chuť mnoha pokrmů.

Poklady krétské země:

Kréta se pyšní rozmanitou paletou čerstvých surovin. Ochutnejte lahodnou zeleninu z úrodných polí, šťavnaté ovoce z ovocných sadů, čerstvé ryby z moře a maso z volně se pasoucích zvířat. Krétské bylinky, jako je oregano, tymián a rozmarýn, dodávají jídlům neodolatelnou vůni.

Ochutnejte Krétu v Řeckém Restaurantu:

Řecký Restaurant v Kladně vám přináší autentický gastronomický zážitek z Kréty. Na menu najdete širokou škálu tradičních krétských specialit, jako je gamopilafo (svatební pilaf s kuřecím masem), kaltsounia (krétské taštičky se sýrem a bylinkami), apaki (uzené vepřové maso) a stifado (hovězí maso s rajčatovou omáčkou a cibulí).

Doporučení pro gurmety:

  • Dakos: Krétský předkrm s rajčaty, olivami a sýrem feta.
  • Souvlaki: Grilované špízy z vepřového masa s pita chlebem a tzatziki.
  • Moussaka: Zapečené jídlo z lilku, mletého masa a béchamelové omáčky.
  • Loukoumades: Sladké koblížky smažené v olivovém oleji a zalité medovým sirupem.

Krétská kuchyně není jen o jídle, ale o celkovém zážitku. Je to oslava tradic, sdílení a radosti z dobrého jídla v přátelské atmosféře. Řecký Restaurant v Kladně vám zprostředkuje autentický kousek Kréty a zanechá ve vás nezapomenutelný gastronomický zážitek.

Přijďte ochutnat Krétu a objevit tajemství lahodné kuchyně ostrova bohů!

Oznámení


Zažijte Řecko na vlastní kůži!

Originální řecký večer s živou hudbou

20. září 2024

Neváhejte a rezervujte si své místo již dnes! VÍCE INFO>>>

This will close in 20 seconds